Plank ArtORO

Over ArtORO

Kunst verbindt!

Kunst verbindt! Dat is het kenmerk van ArtORO. Op vier plaatsen, verspreid in de Peelregio, heeft ORO een atelier van ArtORO. Hier krijgen kunstenaars de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Door het uitvoeren van ambachtelijke en kunstzinnige activiteiten ontwikkelen en versterken zij hun talenten, hun zelfvertrouwen en hun zelfbeeld.

Samen werken
Bij ArtORO streven we ernaar om verbindingen aan te gaan. Met lokale kunstenaars, collega-zorginstellingen, bedrijven of andere buurtgerichte activiteiten. We werken samen, deelnemers én begeleiders, we delen onze kennis, onze ruimtes en zoeken duurzame verbindingen met de omgeving. Onze kunstenaars staan midden in de maatschappij, inspireren en worden geïnspireerd, ontdekken en ontwikkelen.

Ateliers
Ieder atelier heeft zijn eigen accenten, karakter en samenwerkingspartners. Er wordt getekend en geschilderd, met glas, keramiek en ruimtelijk gewerkt. Met hout, textiel en andere materialen. Er is ruimte voor grafisch werk op de computer en muzikale talenten krijgen ontplooiingskansen. Steeds is de vraag van de deelnemer het uitgangspunt. Samen zoeken we naar de benodigde ruimte om kansen en talenten de mogelijkheden te geven die ze verdienen.

Verkooppunt
De ateliers zijn regionaal met elkaar verbonden en vormen zo een creatief netwerk in de Peel. Bij elk atelier is ook een verkooppunt gevestigd. Hier zijn kunstwerken en ambachtelijk gemaakte cadeauartikelen te koop.