Plank ArtORO

Someren

ArtORO Someren

Een voormalig schoolgebouw in een woonwijk, dicht tegen het centrum van Someren, is omgebouwd tot een sfeervol ORO atelier. Hier werken dagelijks ongeveer twaalf kunstenaars van ArtORO. Maar ze zijn er niet alleen. Cliënten van SWZ en GGZ Oost Brabant én lokale kunstenaars maken ook gebruik van De Viersprong.

Training, Ambacht en Kunst
Door de inzet en het enthousiasme van de betrokken teamleden en vrijwilligers, wordt op De Viersprong een breed palet aangeboden. Cliënten van SWZ, die te kampen hebben met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) krijgen er trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van afasie en sport & spel. Naast de creatieve mogelijkheden (keramiek, tekenen en schilderen, ruimtelijk en grafisch werk) wordt er ambachtelijk werk verricht. Zo worden houten meubeltjes en speelgoed gemaakt.

Welkom
De Viersprong is een plaats waar iedereen zich direct welkom voelt. De activiteiten worden afgestemd op de vraag van de cliënt. Niet het aanbod staat centraal, eerst wordt geluisterd naar de wensen van de cliënt, die vervolgens de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met vele verschillende mogelijkheden.

Duurzaam
Natuurlijke producten en een duurzame werkwijze staan centraal bij De Viersprong. Afval wordt zoveel als mogelijk hergebruikt en recycling neemt een belangrijke plaats in. Een van de voorbeelden is het zelf ‘scheppen’ van nieuw papier.

Verkooppunt
Op werkdagen is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen of iets te kopen bij het verkooppunt, waar werken van de ArtORO kunstenaars te koop worden aangeboden.

Openingstijden verkooppunt: maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur.
Contact: 0493-750950 / 06-21374253 / viersprong@oro.nl

Kaart aan het laden...